Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Ημέρες Καριέρας «Crete Career Pathways in Economics, Accounting & Business Administation» στις 7 & 8 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης
Ένα πολύ εποικοδομητικό διήμερο έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» του ΕΛΜΕΠΑ που φιλοξένησε τις ημέρες καριέρας – ‘Crete Career Pathways in Economics, Accounting & Business Administration’, προσελκύοντας φοιτητές, αποφοίτους και επαγγελματίες από τον χώρο της οικονομίας, της λογιστικής και της διοίκησης επιχειρήσεων.
Η δράση διοργανώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Κρήτης.
Περισσότεροι από 200 υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τα στελέχη των 29 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στις Ημέρες Καριέρας, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες των εταιρειών τους και τα περιγράμματα θέσεων από τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.
Το cv mentoring corner του ΟΕΕ/ΤΑΚ επισκέφθηκαν περισσότεροι από 100 υποψήφιοι νέοι ενδιαφερόμενοι για μια θέση απασχόλησης και συνομίλησαν με τους Μέντορες του Οικονομικού Επιμελητηρίου όπου έγινε μια πρώτη σκιαγράφηση του προφίλ των υποψηφίων και σε επόμενο στάδιο θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα βήματα για την επαγγελματική τους υποστήριξη και καθοδήγηση από τους έμπειρους οικονομολόγους του Φορέα μας.
Το διήμερο 7 & Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις που αφορούσαν:
- Εκθέσεις καριέρας και εργασίας: Εκπρόσωποι εταιρειών και οργανισμών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συμμετέχοντες, να συζητήσουν τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας και να δώσουν πολύτιμες συμβουλές.
- Ομιλίες και πάνελ συζητήσεων: Έμπειροι επαγγελματίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα παρουσίασαν τις τρέχουσες προκλήσεις και ευκαιρίες στους κλάδους της οικονομίας, της λογιστικής και της διοίκησης επιχειρήσεων. Ανέδειξαν επίσης τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθούν οι νέοι επαγγελματίες στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς.
- Εργαστήρια και mentoring: Στοχευμένα εργαστήρια και mentoring sessions ενίσχυσαν την κατανόηση των συμμετεχόντων για την εφαρμογή θεωρητικών γνώσεων στην πράξη και τους καθοδήγησαν σε θέματα όπως η σύνταξη βιογραφικού, οι τεχνικές συνέντευξης και η επαγγελματική παρουσίαση.
Δηλώσεις από τους διοργανωτές
Ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, κ. Νικόλαος Κατσαράκης, δήλωσε: «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας. Το ΕΛΜΕΠΑ δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών μας».
Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, κ. Ευάγγελος Γκλάκας, τόνισε: «Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε δράσεις που προάγουν την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων. Το ‘Crete Career Pathways’ αποτελεί μια πρωτοβουλία που θέτει γερές βάσεις για την επαγγελματική εξέλιξη στην Κρήτη».
Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΕΛΜΕΠΑ, κ. Κώστας Πετρίδης, υπογράμμισε: «Η διεθνοποίηση και η εξωστρέφεια αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της στρατηγικής μας. Μέσω τέτοιων εκδηλώσεων, ενισχύουμε τη σύνδεση των φοιτητών μας με την παγκόσμια αγορά εργασίας, προωθώντας την ακαδημαϊκή αριστεία και την επαγγελματική τους ανάπτυξη»